Remus Ștefureac, director INSCOP, despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională a României (CCR) a invalidat candidatura președintei SOS, Diana Șoșoacă, la alegerile prezidențiale. Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, analizează consecințele deciziei asupra cursei electorale din noiembrie și decembrie.

Remus Ștefureac, despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă: ”Sunt mai multe variante. În primul rând, electoratul doamnei Șoșoacă poate să facă exact ceea ce spune doamna Șoșoacă, să stea acasă la alegerile prezidențiale, adică în primul tur, pe data de 24 noiembrie și să meargă în masă să voteze cu partidul domniei sale la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie”.

Directorul INSCOP crede că ”nu putem să excludem și independența fiecărui votant, dincolo de ceea ce transmite candidatul pe care-l simpatizează. În măsurătorile anterioare, am pus următorul tip de întrebare: în cazul în care candidatul pe care îl susțineți nu ar candida, cu cine ați vota? Și am aplicat întrebarea tuturor candidaților relevanți, primii șase, în cazul doamnei Șoșoacă spuneam că 40% se duceau înspre domnul Simion, iar restul fie nu mergeau, fie se împărțeau câte puțin la toți candidații, sigur, în procente mai mari sau mai mici, dar în general în procente de sub 10% la restul candidaților. Deci această idee a unui transfer masiv de voturi dintr-o parte în alta este o idee care nu are sustenabilitate, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale”.

Diana Șoșoacă și-a îndemnat alegătorii să nu-l voteze pe George Simion, pentru că este ”trădătorul neamului românesc”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: