Remus Ștefureac (INSCOP): Situația de la Sectorul 1 afectează grav încrederea în procesul electoral

Remus Ștefureac
Remus Ștefureac. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Remus Ștefureac (INSCOP) a explicat pentru PS News că nu este o noutate ceea ce se întâmplă la Sectorul 1 și că „în urmă cu 4 ani, am avut aceeași dramoletă”. Ștefureac a subliniat faptul că situația afectează grav încrederea în procesul democratic.

„Este un mare semn de întrebare, această întârziere nepermisă a numărării voturilor în capitala României, chiar în sectorul în care sunt cele mai importante instituții ale României.

Mă rog, e absolut straniu ceea ce se întâmplă și mai ales că nu e prima dată. La Sectorul 1 am avut și în urmă cu 4 ani exact același circ, exact aceeași dramoletă. Ceea ce e un mare minus pentru organizare, în această zonă.

„Autoritatea Electorală Permanentă să vină la final cu un raport transparent în care să explice în detaliu, ceea ce s-a întâmplat la Sectorul 1”

N-aș vrea să punem așa un blam și o anatemă. În general, alegerile au fost organizate bine, dar avem, cel puțin aceste două zone (n.r. Sect 1/Sect 2) în care se repetă problemele. Pur și simplu, nu înțeleg.

Aș dori ca Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral de Sector, să vină la final cu un raport transparent în care să explice în detaliu, dar în detaliu, ceea ce s-a întâmplat și de ce avem această situație.

Pentru că situația afectează grav încrederea în procesul electoral, în procesul democratic. Indică numeroase semne de întrebare și evident că nu ajută pe nimeni”.

George Tuță conducea, marți dimineață, cu o diferență de 672 de voturi, potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă.

La Sectorul 1, preluarea voturilor a fost sistată după ce mulți președinți de secții de votare au fost ținuți peste 30 de ore în căldură, fără apă, fără hrană. Unor membri de secții de votare li s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția medicilor. Acolo unde procesul de numărare a voturilor a fost suspendat, voturile vor fi păzite de jandarmi.

PNL Sector 1 afirmă, marţi, că în ciuda încercărilor primarului Clotilde Armand de a opri numărarea voturilor, candidatul alianţei PNL-PSD George Cristian Tuţă a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

„În ciuda încercărilor disperate ale doamnei Clotilde Armand de a opri ieri numărarea voturilor, chiar şi cu preţul umilirii a sute de oameni dincolo de limita epuizării fizice, candidatul alianţei PNL-PSD George Cristian Tuţă a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1!

Procesele verbale cu voturile numărate sunt cea mai bună dovadă”, spune filiala PNL Sector 1 pe Facebook. „Calculul îl poate face oricine. Va rezulta acelaşi lucru: George Tuţă va fi în următorii patru ani de zile primarul Sectorului 1!”, mai transmite PNL Sector 1.

La rândul său, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în alegeri cu candidatul PSD – PNL George Tuţă, a anunțat marţi dimineață că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: