Skip to content
Politică

Remus Ştefureac: Mai există o singură copie originală în limba română a Tratatului de Pace de la Trianon

psnews

Remus Ştefureac, director INSCOP Research, susţine că mai există o singură copie originală în limba română a Tratatului de Pace de la Trianon.

Se pare că mai există o singură copie originală integrală în limba romană a Tratatului de Pace de la Trianon încheiat acum 100 de ani! Este deținută de un bun prieten – Haralambie Vochitoiu. Tratatul de la Trianon este un reper istoric pentru multe națiuni. A pus capăt ideii nerealiste a unei Ungarii istorice în care majoritatea populației era nemaghiară, iar maghiarii ar fi trebuit să fie națiunea conducătoare…. Și a dus la nașterea multor state central și est europene care au pe teritoriul lor importante minorități maghiare”, a scris Ştefureac pe pagina sa de Facebook.

El apreciază că în acest moment România are un sistem modern de protejare a drepturilor minorităţilor, care trebuie întărit.

Revenirea la situația de dinainte de Trianon e o utopie pentru că ne-am întoarce la epoca inegalității formale și informale dintre națiuni. Pe de altă parte, pentru a fi perene, realitățile de după Trianon trebuie să mențină obligația statelor succesoare de a proteja drepturile minorităților. România are în acest moment un sistem modern de protejare a minorităților care trebuie păstrat și întărit. Este o obligație istorică și morală a națiunii noastre, precum și o rațiune de stat pentru România! Să trăim liberi și în pace împreuna și să respingem ferm extremiștii de toate culorile care răspândesc astăzi veninul conflictului”, a mai scris Ştefureac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *