Skip to content
Puterea Știrilor Video

Renate Weber: Noi am contribuit enorm la bugetul Marii Britanii

Featured Video Play Icon

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a fost invitată, marți, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit despre cum arată Uniunea Europeană în prezent.

Renate Weber a reamintit de anul aderării României la UE, 2007, dar și de anii care au urmat și care au adus un plus de bunăstare în țara noastră.

”Față de acum cinci ani nu e neapărat diferită, față de acum 10 ani însă, eu o văd  diferită. Era o perioadă de timp, perioadă în care noi am devenit membri și îmi aduc aminte anii aceia 2007, 2008, 2009, era o Uniune în care clar se mai simțea bunăstarea, toleranța. Lumea se bucura că trăiește și voia ca și vecinul să traiască bine”, a afirmat candidatul ALDE la alegerile europarlamentare.

De altfel, aceasta a mai precizat că, din momentul apariției crizei în România, românii au devenit pentru UE parte din fenomenul țapului ispășitor care a contribuit la creșterea bugetului în Marea Britanie.

”Din momentul în care a venit criza și s-au pierdut locurile de muncă, atunci a început fenomenul găsirii unui țap ispășitor. Și bineînțeles că țapii ispășitori, cei mai la îndemână, au fost cei din afara Uniunii, dar românii și bulgarii multă vreme au fost și ei țapi ispășitori. Toată nebunia care s-a întâmplat în Marea Britanie a plecat și de la acele mari manipulări, s-au bizuit pe ele, care spuneau că cum or să vină românii, hoarde și hoarde, și ce or să facă acolo, în vreme ce existau studii, și există și acum, care arată că noi am contribuit enorm la bugetul Marii Britanii și ei de fapt ne sunt recunoscători pentru asta.  Dar când vor extremiștii să manipuleze să știți că se leagă de orice, și dacă nu au de ce, inventează”, a explicat Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *