Skip to content
Politică

Renate Weber nu scapă: Ludovic Orban a anunțat că va relua demersul de revocare a Avocatului Poporului

Inquam Photos / Octav Ganea

Actuala majoritate parlamentară pare hotărâtă să o schimbe pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. Ludovic Orban a declarat luni că acest proces va fi reluat în cel mai scurt timp posibil, fără să înainteze o dată în acest sens.

Da. (…) În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a răspuns Orban, la Parlament, întrebat dacă va fi reluat demersul de revocare a Avocatului Poporului.

Renate Weber a fost numită Avocat al Poporului în 2019. Fostul europarlamentar a fost propus de ALDE. Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, însă a fost exclusă din partid, în 2015, alături de Norica Nicolai, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European.

Avocatul Poporului este numit în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.

El a fost întrebat şi dacă un astfel de demers îl vizează şi pe Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ.

Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară am format nişte grupe de lucru care trebuie să ne prezinte în termen de două săptămâni un plan de acţiune pe fiecare (instituţie – n.r.). În unele cazuri este nevoie de modificare legislativă, în unele cazuri, cum este cazul TVR, Radio este suficientă respingerea raportului, dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a explicat preşedintele PNL, după şedinţa coaliţiei guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *