Skip to content
Politică

Renate Weber vrea, ca Avocat al Poporului, să i se ceară un punct de vedere pe toate legile care privesc drepturile și libertățile cetățenilor

Avocatul Poporului,  Renate Weber a declarat, în cadrul emisiunii România9, de la postul public de televiziune, din 4 iulie 2019, că dorește ca instituției să-i fie solicitat punctul de vedere asupra actelor normative care privesc drepturile și libertățile cetățenilor, înainte de adoptarea acestora.

La Avocatul Poporului eu mi-aș dori foarte mult, dacă tot ni se cere să intervenim sau, mă rog, să ne spunem punctul de vedere, s-o facem înainte de adoptarea acestor acte normative (…) Și mi-aș dori să reiau acest lucru și să ne trimită și nouă din timp, să ne putem uita și să spunem un punct de vedere. Pentru că lumea îmi spune dar, dar la Curtea Constituțională…în logica aceasta confruntațională, suntem la bătălie și la război și facem…eu cred că lucrurile se pot rezolva inclusiv prin amendamente, pe cale legislativă, după aceea. Dar, repet, eu mi-aș dori să intervenim atunci când trebuie și nu post-factum” a spus Renate Weber, conform antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *