Skip to content
Politică

Renato Usatîi, conferinţă de presă la Moscova. Ce mesaj a transmis electoratului

Liderul Partidului Patria, Renato Usatîi, a susţinut, sâmbătă după-amiază, o conferinţă de presă la centrul de presă al agenţiei RIA Novosti , conform adevarul.md. Omul de afaceri a fugit la Moscova în noaptea de joi spre vineri, afirmând că se teme să nu fie arestat, după ce Curtea de Apel de la Chişinău a interzis participarea partidului al cărui lider este, Patria, la alegerile din 30 noiembrie.

Principalele declaraţii ale liderului Partidului Patria:

În pofida tuturor problemelor cu Voronin, am făcut o afirmaţie că viitoarea coaliţie trebuie să fie între socialişti şi comunişti.

Socialiştii au fost de acord, dar Voronin, nu. I-am scris o scrisoare deschisă în urmă cu două zile. I-am spus că, dacă nu va afirma oficial cu cine va face coaliţie, vom califica drept o înţelegere cu actualele aşa-zise partide pro-europene.

Sunt mulţumit că au început aceste probleme cu trei zile în urmă. Mulţi s-au pronunţat pentru susţinerea noastră – inclusiv organizaţii internaţionale, care au spus că e vorba de uzurparea puterii şi nicidecum de democraţie. Îi mulţumesc liderului socialiştilor, care m-a sprijinit, dar din păcate a rămas singur.

Avem informaţia că CSJ a respins sesizarea noastră. Cu 10 minute înainte de şedinţa de azi a CSJ, şeful delegaţiei UE, Pirka Tappiola, a transmis un mesaj împotriva scoaterii naostre din cursă, la fel ca şi Ambasada SUA.

Astăzi, am multe rugăminţi de la mai multe partide să le spun pe cine voi susţine, având sute de mii de susţinători. Dar voi afirma atât: noi nu ne temem de guvernanţi şi îi îndemn pe toţi susţinătorii noştri, deoarece suntem în buletin, să voteze Partidul Patria, chiar dacă voturile vor fi declarate nevalabile.

Urez succes Partidului Socialiştilor, care a rămas singur împotriva lui Voronin. Îi îndemn pe toţi să nu voteze cu partidele de la guvernare şi nici cu Voronin. Deoarece, cu cât mai multe voturi va lui Voronin cu atât mai mari sunt şansele ca acesta să facă o coaliţie mare cu cei de la guvernare.

1 comentariu la “Renato Usatîi, conferinţă de presă la Moscova. Ce mesaj a transmis electoratului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *