Renault ar putea asambla în Turcia patru vehicule derivate din modele Dacia

renault scenic
foto: Facebook

Uzina Renault de la Bursa, Turcia, și-ar putea diversifica în următorii ani portofoliul de produse cu patru noi modele care vor avea la bază vehicule Dacia precum Duster, Bigster și varianta de serie a proiectului C-Neo.

Ne-am obișnuit ca modelele Dacia să fie derivate din cele ale mărcii-soră Renault și, eventual, să utilizeze componente mai ieftine și echipamente mai puține pentru a rămâne în limita de cost impusă de strategia brandului care vizează strict „esențialul”. Ei bine, presa franceză scrie că lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat, Renault având în plan să aloce uzinei sale din Turcia nu mai puțin de patru vehicule care au la bază modele ale mărcii românești.

Deja, de ani buni, modelele Dacia sunt baza unor vehicule Renault produse și comercializate în America Latină. „Clone” ale unor modele precum Sandero, Logan sau Duster sunt deja vândute acolo cu sigla Renault, deși seamănă izbitor cu mașinile asamblate de Dacia la Mioveni sau Tanger (Maroc). În vara acestui an, Xavier Martinet, directorul global de marketing și vânzări al mărcii Dacia, explica pentru LifeNews.ro că în zonele în care sunt vândute modele Dacia purtând sigla Renault lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat. Și nu prin punerea acelor vehicule sub acoperirea mărcii Dacia, ci printr-o modificare a designului acestora astfel încât să semene mai puțin cu mașinile purtând sigla mărcii Românești.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: