Skip to content
Economie

Renault recheamă în service 25.000 de mașini pentru scurgeri de carburant

Inquam Photos / George Calin

Renault a inițiat o rechemare la nivel global pentru trei dintre modelele sale, care au probleme cu instalația de alimentare cu carburant. Riscul vizat este unul destul de ridicat, care ar putea conduce inclusiv la un incendiu.

Aproximativ 25.000 de automobile Renault Megane, Scenic și Talisman au fost rechemate în service, ca urmare a unei posibile defecțiuni a sistemului de alimentare cu carburant. Mai exact, este vorba despre o eroare a conductelor de combustibil, ce pot fi neconforme și pot permite scurgeri de lichid inflamabil. Rechemarea nu a fost încă publicată în sistemul european de alerte, Rapex.

Nici pe piața din România nu a fost inițiată deocamdată rechemarea, potrivit datelor ANPC. Informațiile oficiale despre această acțiune au fost publicate, în schimb, pe KBA, autoritatea de transport federală din Germania, care precizează că în această țară numărul vehiculelor vizate este de aproximativ 1.500, scrie profit.ro.

Mașinile vizate au fost fabricate în Franța, Douai, între 20 septembrie 2018 și 27 mai 2019 (Scenic și Talisman) și Palencia, între 8 noiembrie 2018 și 20 iunie 2019, (Megane). Renault mai are activă o altă acțiune de rechemare, care însă nu presupune deplasarea mașinii în service, ci modificarea documentelor, atât pentru modele Renault, cât și pentru unele modele Dacia, aflate pe piața din Germania. Sesizarea KBA precizează că în certificatele de înregistrare ale mașinilor lipsește mențiunea privind greutatea brută a vehiculului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *