Skip to content
Politică

Reorganizarea ministerelor şi companiilor de stat, aşteptată în continuare de Cîțu: Până acum nu a venit niciunul

Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a afirmat, marți, că nu a primit deocamdată niciun plan de reorganizare a ministerelor şi a companiilor de stat. El a precizat  că deocamdată îi încurajează pe miniştri să facă acest lucru, apoi vor fi nevoiţi să pună în aplicare solicitările sale.

„Le-am cerut miniștrilor să facă și ei reformă. Anul trecut am reușit în Ministerul de Finanțe să fac reorganizare, să reduc numărul de directori generali și asta a adus economii la buget și ministerul a mers foarte bine și a colectat mai mult decât înainte. Solicit miniștrilor să facă reorganizarea ministerelor. Până acum nu a avenit niciunul să facă asta. Acum îi încurajez, apoi o să le solicit”, a spus Cîţu la Radio Guerrilla.

El a vorbit și despre reforma companiilor de stat, precizând că în buget au fost incluse sume pentru cele care au pierderi.

În buget am inclus bani pentru companiile cu pierderi, presupunând că vor face reformă și vor reduce cheltuielile. Suntem în luna iunie în curând și nu s-a făcut așa ceva. Le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite. Dacă nu fac reformă„, a completat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *