Skip to content
Politică

Replică din PNL pentru judecătorul CCR Daniel Morar: A plătit nişte poliţe doamnei Kovesi, „topindu-i” sute de dosare

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Justiției, deputatul Cătălin Predoiu, răspunde atacurilor judecătorului CCR, Daniel Morar, la adresa Parlamentului. Predoiu îi amintește lui Daniel Morar că și el a fost parte la elaborarea noului Cod de Procedură Penală, iar schimbarea de optică din prezent este surprinzătoare.

„Într-un interviu-lecție la adresa Parlamentului, dl. judecător al CCR Morar acuza faptul că noul Cod de Procedură Penală nu a fost foarte bun, pentru că 10% din texte au fost declarate neconstituţionale.

Ce nu ne spune dl. judecător CCR Morar: 1) la vremea „facerii” codului, domnia sa era procuror-şef DNA şi a avut procurori DNA delegaţi în comisia de redactare a proiectului; 2) proiectul final a fost transmis pentru observaţii în tot Ministerul Public, inclusiv conducerii DNA, recte d-lui procuror-şef Morar; 3) o serie de articole declarate neconstituţionale ulterior, când dl. Morar ajunsese judecător CCR, au primit anterior ”girul” domniei sale din postura de procuror şef DNA, “gurile rele” spun că în felul acesta dl. Morar a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-şef DNA, „topindu-i” astfel sute de dosare şi diminuându-i palmaresul, eu spun doar ca dl. Morar şi-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR; 4) proiectul redactat de Ministerul Justiției a stat 9 luni în comisia specială parlamentara condusă de dl. Ponta, unde au fost modificate mai multe texte, împotriva opiniei MJ, texte care ulterior au fost declarate neconstituţionale, asumarea răspunderii de către Guvernul Boc făcându-se pe varianta de proiect ieşită din comisia parlamentară. În rest, legat de pensii speciale, dl. Morar are tehnic dreptate, păcat că nu are acelaşi aplomb şi în apărarea luptei anti-coruptie, pentru care şi-a pierdut interesul după ce nu a mai fost numit în funcţia de Procuror General.

PS. Celor care vor spune că nu e cazul să replic unui judecător al CCR, le răspund de pe acum că atunci când judecătorul CCR se avântă în Agora să dea lecţii de politică şi drept, îşi asumă că va primi şi o replică. De altfel, dl. Morar e obişnuit cu dezbaterile publice, când era procuror-şef DNA în primul mandat, petrecea mult timp polemizând „prin” televizor cu politicienii. În rest, toată simpatia pentru carieră, după cum dânsul o cunoaşte, mai puţin pentru prânzul luat alături de dl. Florin Iordache, politician PSD, acum câţiva ani, în plină acţiune de masacrare a legilor justiţiei de către PSD”, scrie Cătălin Predoiu.

1 comentariu la “Replică din PNL pentru judecătorul CCR Daniel Morar: A plătit nişte poliţe doamnei Kovesi, „topindu-i” sute de dosare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *