Skip to content
Politică

Replica dură a unui procuror după ce Carmen Dan i-a ameninţat cu dosare pe contestatarii PSD

Monitorul de Botoșani

Procurorul botoşănean Nicoleta Arpinte a reacţionat dur după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că ar putea fi sesizat Parchetul în cazul manifestanţilor anti-PSD. Magistratul critică declaraţiile ministrului şi spune că în nicio ţară civilizată şi liberă aşa ceva nu este posibil, scrie adevarul.ro.

Nicoleta Arpinte, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a criticat în termeni duri, pe reţelele de socializare, declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, care a spus, referitor la manifestanţii anti-PSD, că „este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal„. Reacţia procurorului botoşănean a fost transmisă pe reţelele sociale.   Printre altele, magistratul botoşănean spune că o posibilă anchetare a unor manifestanţi paşnici doar fiindcă nu sunt de acord cu politica unui partid este imposibilă într-un stat civilizat şi liber.

Nicio persoană dintr-o lume liberă, dintr-o ţară civilizată, mai ales dintr-un stat al Uniunii Europene, nu ar putea fi anchetată penal pentru simplul fapt că a participat la o manifestaţie publică. Pentru că şi-a manifestat dreptul constituţional de a protesta paşnic, de a-şi exprima opinia în mod public. În România, o persoană poate fi anchetată doar în cazul în care comite o infracţiune prevăzută în Codul penal sau în legi speciale cu prevederi penale şi, evident, dovedită cu mijloace de probă, dincolo de orice îndoială, potrivit principiului «în dubio pro reo»”, afirmă Nicoleta Arpinte pe reţeaua de socializare. Totodată, magistratul botoşănean a sfătuit populaţia să nu se lase intimidată de propagandă.

Reamintesc faptul că absolut toate modificările care se doresc a fi făcute la coduri vor fi aplicabile şi pentru toţi ceilalţi, nu doar pentru anumite persoane. Prin urmare, sfătuiesc oamenii de bună credinţă să se informeze şi să nu se lase influenţaţi, intimidaţi, de propagandă şi dezinformări. Protestele publice, paşnice, sunt permise şi absolut legale în lumea liberă, civilizată, din care facem parte, încă!”, adaugă Nicoleta Arpinte.

În cele din urmă, în cadrul aceleiaşi postări, procurorul Nicoleta Arpinte a criticat şi atitudinea persoanelor prezente la mitingurile PSD”.

Am văzut în ultimele zile imagini cu o mizerie îngrozitoare şi mormane de gunoi lăsate de unii mitingişti şi, în calitate de plătitor de taxe şi impozite, mă intreb, cine plăteşte pentru oraşele blocate, pentru distrugerea spaţiilor verzi şi a florilor plantate de către primării şi pentru strângerea munţilor de gunoaie, pentru ca eu, chiar nu vreau sa plătesc pentru aşa ceva! Dar ştiu sigur că asta este contravenţie, să arunci gunoiul pe jos. Cine plăteşte pentru mizeria înfiorătoare lăsată în urmă şi pe care am văzut-o cu toţii, nu numai o dată ?”, spune Arpinte.

Nicoleta Arpinte este unul dintre procurorii care au protestat faţă de ordonanţa 7 dar şi care s-a manifestat în repetate rânduri în spaţiul public pentru respectarea democraţiei şi a libertăţilor cetăţeneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *