Skip to content
Internațional

Replică întârziată a Moscovei: Un diplomat român, expulzat din Rusia. Reacţia MAE

stirileprotv.ro

UPDATE. Ministerul de Externe de la Bucureşti a reacţionat la decizia Federaţiei Ruse de a declara persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti„, transmite MAE.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile lui Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961„, mai precizează Ministerul, într-un comunicat.

Rusia expulzează un diplomat român, ca urmare a deciziei Bucureștiului de a declara un angajat al Ambasadei Rusiei persona non grata, anunță TASS.

Pe 11 mai, ambasadorul român Christian Istrate a fost invitat la Ministerul Rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului prin care căpitanul G. Iliescu, atașat adjunct al apărării la Ambasada României, este declarat persoana non grata”, se arată într-un comunicat al MAE rus, citat de TASS. Potrivit documentului, oficialul român trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de 72 de ore.

Decizia Moscovei are loc după ce România a explulzat la rândul său luna trecută un diplomat militar rus, sub acuzaţia de spionaj. Este vorba despre Alexey Grishaev, fost adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *