Skip to content
Politică

Replica lui Ponta, după ce Băsescu a cerut Guvernului o vilă RA-APPS după terminarea mandatului

Guvernul va căuta o casă care să poată fi atribuită preşedintelui Traian Băsescu, o locuinţă micuţă în care să nu deranjeze pe nimeni, nu un „ditamai palat la Snagov”, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că Băsescu poate avea o vilă RA-APPS la Snagov doar dacă o cumpără prin licitaţie.

„Băsescu, dacă nu are nicio casă, sigur că nu îl putem lăsa în stradă, sau dacă justiţia nu are acum timp de dânsul, cât mai stă liber trebuie să-i dăm ceva, dar nu cred că trebuie să-i dăm un ditamai palat la Snagov. O să găsim o locuinţă în Bucureşti, o locuinţă micuţă, ca să nu deranjeze pe nimeni”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă în acea locuinţă micuţă încape şi biroul, Ponta a răspuns :”Are loc”.

Premierul a precizat totodată că vilele Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov vor fi vândute prin licitaţie deschisă, la care şi Băsescu poate participa, pentru o sumă de peste un milion de euro sau vor fi atribuite spre folosinţă gratuită către o federaţie sportivă ori fundaţie.

Potrivit premierului, fostul preşedinte Ion Iliescu are o locuinţă pe care şi-a cumpărat-o demult, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu ocupă o locuinţă modestă, ambii suportând cheltuielile aferente întreţinerii.

El a mai arătat că în blocul în care locuieşte beneficiază, ca prim-ministru, de aceleaşi măsuri de protecţie ca şi preşedintele, dar că nu a stresat niciun vecin.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a primit un răspuns de la Guvern privind cererea sa de acordare a unei case după încheierea mandatului, precizând că, dacă ar sta în locuinţa din strada Mihăileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalţi locatari, care ar fi verificaţi zilnic de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Şeful statului a ţinut să facă o serie de precizări privind cererea sa pentru o locuinţă după terminarea mandatului.

„Eu am văzut frământările astea că preşedintele merge cu elicopterul, că preşedintele are locuinţă de protocol, că preşedintele se cazează în vilele protocolului de stat. Vreau să ştiţi că acest inconfort al utilizării altor mijloace este uriaş şi pentru mine. Spre exemplu, ori de câte ori merg cu maşina, se merge cu o coloană şi nu mă simt bine deloc când văd că toate maşinile sunt băgate în şanţ ca să treacă coloana mea. Dacă mă cazez într-un hotel – şi mi s-a întâmplat lucrul ăsta – nu mă simt bine deloc când văd că toţi oamenii care intră în acel hotel sunt legitimaţi, se uită ofiţerii SPP la ei, îi verifică. Deci sunt nişte lucruri care îţi creează un disconfort”, a explicat Băsescu.

El a spus că, dacă ar locui în casa din strada Mihăileanu, unde este un bloc cu 9 familii, ceilalţi locatari „ar intra într-un proces de verificare zilnică, când intră, când ies, când le vine un musafir, când le pleacă cineva din casă”. „Mi-ar crea şi mie un disconfort pentru că ştiu că oamenii aceia ar fi supuşi unui sistem de control, care decurge din obligaţiile SPP în protejarea unui demnitar. Deci aici e singura chestiune”, a subliniat Băsescu.

Întrebat ce va face, Traian Băsescu a replicat: „Cu siguranţă n-o să fiu în stradă”.

Premierul Ponta a anunţat recent că Guvernul a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu o solicitare privind atribuirea unei locuinţe, cerere care se află în lucru, adăugând: „nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă”.

Foştii şefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vieţii a unei reşedinţe.

4 comentarii la “Replica lui Ponta, după ce Băsescu a cerut Guvernului o vilă RA-APPS după terminarea mandatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *