Skip to content
Politică

Replica lui Ponta după verdictul CCR legat de abuz: „Nu securiștii și kaghebiștii cu mentalitate de Macovei sau Prună”…

Fostul prim-ministru Victor Ponta a ieşit la rampă, miercuri după-amiază, reacţionând la verdictul Curţii Constituţionale a României (CCR) privind abuzul în serviciu.

Politicianul a apreciat drept „rațională și echilibrată” hotârârea CCR, dând ca exemplu cazul senatorului PSD Titus Corlăţean, acuzat de DNA că ar fi săvârşit abuz în serviciu, împiedicând românii din străinătate să voteze în noiembrie 2014, în calitatea acestuia de ministru al Afacerilor Externe.

„Discutând și cu alți juriști experimentați am ajuns toți la aceeași concluzie: decizia de azi a CCR e rațională și echilibrată – nu oprește în niciun fel lupta anticorupție, dar limitează abuzurile produse prin analizele de oportunitate!

De ani de zile toți oamenii raționali (nu securiștii și kaghebiștii cu mentalitate de Macovei sau Prună) spun că trebuie sancționate faptele care țin de legalitate, nu de oportunitate! Legalitatea e treaba magistraților – oportunitatea funcționarului sau a omului politic care răspunde politic nu penal! Altfel totul se transformă în abuz și orice faci (fără a încălca nicio lege) devine pasibil de interpretare după 1 an sau după 10 ani!

Deci dacă ai încălcat cu buna știință o lege care spune ce trebuie să faci și să nu faci – ești pasibil de răspundere penală (dar trebuie arătată prevederea legală)! Dacă nu ai încălcat nicio lege, oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciată de un procuror! Punct.

Caz tipic – dosarul lui Titus Corlățean! Nu scrie în nicio lege câte secții de vot trebuie să fie în străinătate, putea legal să facă oricâte considera oportun (și a făcut un număr identic ca în 2009, când nu a fost nicio problemă)! În final s-a dovedit că decizia a fost defectuoasa că au fost cozi în anumite secții (ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru că am pierdut alegerile din această cauză). Corlățean a răspuns politic prin demisie, dar nici nu a încălcat o lege, nici nu a avut vreo intenție criminală (că mi-a făcut mie rău deși evident că nu voia asta)! Clar și simplu!” este mesajul lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *