Skip to content
Cluj Știri locale

Replica primită de un clujean deranjat de chiria unei locuinţe din afara oraşului. „Lucrezi în domeniul greşit, prietene”

adevarul

Preţurile apartamentelor continuă să crească la Cluj şi în împrejurimi, la fel cum şi proprietarii care închiriază locuinţe au pretenţii tot mai mari. Aşa s-a ajuns ca un apartament cu un dormitor şi un living cu bucătărie, situat în afara oraşului, să fie închiriat cu 475 de euro, potrivit adevarul.

Un clujean interesat să-şi închirieze un apartament cu o cameră s-a oprit asupra uneia dintre sutele de oferte postate pe site-urile de imobiliare. Locuinţa este situată lângă mall-ul Vivo din comuna Floreşti, la câţiva kilometri de Cluj.

„Persoană fizică, ofer spre închiriere apartament cu două camere + loc de parcare în garaj subteran, în spate la Vivo, la 4-5 minute pe jos. Apartamentul se află la prima închiriere. Este foarte luminos, utilat şi mobilat modern, cu centrala termica proprie, încălzire în pardoseala, maşină spălat rufe, maşină spălat vase, plită, cuptor, frigider, smart TV 55′ , iar view-ul este foarte frumos, spre pădure.   

Dormitorul dispune de un dressing spaţios, balcon deschis de 8mp, iar pardoseala este din mochetă de înaltă calitate. Blocul este nou, 2020, are 5 nivele, parcare proprie cu două căi de acces cu barieră, garaj subteran cu uşa automată”, se preciza în anunţ, porivit Ştiri de Cluj.

La aflarea preţului, 475 de euro, clujeanul interesat iniţial nu şi-a ascuns surpriza. „Aţi luat-o razna, frate, cu preţurile astea. Înţeleg că a crescut piaţa, dar cine are bani să închirieze aşa ceva? Adică totuşi, aproape 500 de euro ca să te uiţi la TV în timp ce-ţi miroase a ceapă din bucătărie? Mai e şi la periferie… Chiriile cresc în nesimţire, dar salariile rămân la fel aşa că practic o să rămâneţi cu ele neînchiriate, pentru că oferte mai decente totuşi există pe piaţă, se găsesc încă destule sub 400 euro / două camere”, a scris David, la postarea anunţului.

„Dacă nu lucrezi în IT, toate celelalte sunt domenii greşite”

„David … lucrezi în domeniul greşit, prietene”, i-a replicat proprietarul apartamentului.

Comentariile nu au întârziat să apară.„Dacă nu lucrezi în IT, toate celelalte sunt domenii greşite, practic. Eu nu cred că ar trebui să existe discrepanţa asta. Aşa-i românul, dacă poate trage mai mult de pe tine, de ce să nu o facă”, a replicat cineva, la comentariul lui David.

„Lucrez în IT şi eu şi tot nu aş da banii ăia oricât aş câştiga. E ca şi cum mi-ai cere 10 lei pe o cola la magazin, de ce să o cumpăr când pot găsi una la 4 lei în supermarket?  

Se numeşte educaţie financiară, din păcate bombardierii ca tine nu au auzit de aşa ceva. Nimeni nu va investi în ceva ce nu merită. Poate doar nişte cocalari care fac tot felul de combinatii la limita legii şi nu le pasă cât sparg, dar în cazul ăla tot nu o sa ia un apartament de două camere la periferie, o sa ia ceva în zona de lux”, a fost altă replică.

Altcineva i-a luat apărarea proprietarului. „Măi săracilor, dacă nu aveţi bani măcar tăceţi şi nu mai comentaţi … V-a forţat omul să vă mutaţi acolo? E munca lui, investiţia lui, aşa că vă cere cât vrea”, a concluzionat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *