Skip to content
Politică

Replica PSD după ce PES a anunțat înghețarea relațiilor cu partidul lui Dragnea: Acest tratament este inadmisibil

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a reacționat după ce liderul socialiștilor europeni a transmis că relațiile cu partidul lui Liviu Dragnea sunt înghețate până când Guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept. Liderii PSD susțin că este inadmisibil acest tratament al unor colegi din PES și că această poziționare nu reflectă opinia de ansamblu a socialiștilor europeni.

„Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES. Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea”, au transmis reprezentanții PSD.

Ei susțin din nou că „toată această poveste legată de statul de drept din România” este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală decât de o îngrijorare reală și că toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai.

Liderii PSD au și un avertisment: „Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul”.

PES activists România: Poziția PES, profund incorectă

PES activists România a reacționat, susținând, de asemenea, că poziția Partidului Socialiștilor Europeni este regretabilă și profund incorectă.

„Rațiunile electorale, informațiile insuficient verificate și lipsa de consultare a social democraților din România au condus la aceste discuții. Pentru a lua o decizie corectă prima regulă este să asculți toate părerile, pentru a clama nevoia de transparență este nevoie să lași poarta deschisă dialogului. Cei aproape jumătate de milion de membri ai Partidului Social Democrat au fost ignorați prin această poziție publică pentru că nu s-a oferit o șansă reală dialogului. La Madrid s-a decis începerea unor schimburi de opinie. Discuțiile au început, iar la nivel tehnic dialogul a fost unul constructiv, conform declarațiilor publice ale tuturor părților implicate”, a transmis PES activists România.

Săptămâna trecută, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a ameninţat PSD cu repercusiuni, subliniind că „un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale” nu poate aparţine acestei familii politice europene, relatează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *