Skip to content
Politică

Replica PSD pentru Klaus Iohannis: „Ratează șansa de a fi decent în fața liderilor europeni”

PSD lansează un nou val de critici la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că „ratează șansa de a fi decent în fața liderilor europeni prezenți la summitul de la Sibiu”.

dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea

Președintele Iohannis a ales să-și pună interesul electoral personal mai presus de responsabilitatea constituțională de a-și reprezenta cu demnitate și onoare țara”, se arată într-un comunicat al PSD, difuzat după ce președintele a spus că social-democrații „au reuşit să arate Europei o faţă urâtă a României, e foarte păcat pentru că românii au muncit mult”.

Ne găsim într-o perioadă complicată pentru Europa şi pentru România, suntem după 2 ani şi jumătate de guvernare eşuată PSD”, a mai spus șeful statului.

Replica PSD nu a întârziat.

Atacarea gratuită și nejustificată a guvernului țării sale, a partidului de guvernare, în avanpremiera unui eveniment de rezonanță europeană, denotă nu doar lipsa noțiunilor elementare de comportament politic decent, ci și nepăsarea față de imaginea deplorabilă pe care președintele în funcție al României o proiectează în percepția liderilor europeni”, arată PSD într-un comunicat.

Îndrăznește să califice din nou drept eșuată guvernarea PSD, deși toate datele oficiale, interne și internaționale, îl contrazic. Cât despre statul de drept și Justiție, Iohannis continuă să fie același exponent al sistemului ocult de putere, care refuză să vadă abuzurile și ilegalitățile constatate oficial, fără echivoc, de instituții ale statului român, care au lovit societatea românească, care au distrus mii de vieți și destine profesionale și care au prăbușit credibilitatea Justiției”, se mai arată în comunicat.

PSD îi mai reproșează lui Iohannis că „uită că este președintele României și că-i reprezintă pe toți românii în relația cu liderii celorlalte state membre, dar și cu cei ai instituțiilor europene”. „Batjocorește responsabilitățile funcției și alege să rămână același biet agent de campanie electorală al PNL, fără să realizeze ori să-i pese că afectează grav imaginea externă a României. În același timp, să nu uităm, toate aceste lucruri le face pe cheltuiala statului român, a contribuabilului român, care plătește toate facturile ocazionate de întalnirea cu liderii familiei popular europene a PNL”, se mai arată în comunicat, potrivit digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *