Skip to content
Politică

Reporteri fără Frontiere susţine apelul organizaţiilor din România: vrea deschiderea unei anchete în cazul TVR

Pagina de media

Reporteri fără Frontiere (RSF) susţine apelul organizaţiilor din România cu privire la conducerea TVR. La sfârşitul săptămânii trecute RSF a declarat că se alătură organizaţiilor locale ale jurnaliştilor care cer comisiei de mass-media a Parlamentului deschiderea unei anchete privitoare la modul în care Doina Gradea conduce televiziunea publică.

De asemenea IFEX, cea mai mare reţea globală a organizaţiilor care promovează libertatea de exprimare şi libertatea presei, a publicat următorul mesaj: „Ca urmare a unor acte repetate de cenzură şi intimidare la Televiziunea Publică din România, ActiveWatchRo şi alte grupuri cer demiterea Preşedintei-Director General„.

ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul pentru Inovare Publică, Miliţia Spirituală, Freedom House România, Asociaţia Kompatibil, Asociaţia Pro Democraţia, AZIR – secţia româneasca a Asociaţiei Europene a Jurnaliştilor, Asociatia VIDEOVEST – Timişoara, Societatea Jurnaliştilor Galaţi, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, Frontline Club Bucharest, Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe şi Bogdan Iancu (lect. univ. SNSPA) au semnat o scrisoare deschisă adresată liderilor grupurilor parlamentare şi a membrilor Comisiilor de mass-media din Senat şi Camera Deputaţilor prin care au cerut demiterea urgentă a Doinei Gradea, preşedinte – director general al TVR, invocând mai multe cazuri de cenzură şi intimidare în televiziunea publică,precizează News.ro

Doina Gradea, preşedinte-director general al Televiziunii Române, a fost invitată la audiere în Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Urmează să fie anunţată data la care va avea loc această discuţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *