Skip to content
Politică

ReporterIS: conflictul de interese al viceprimarului Harabagiu este în acest caz penal DOCUMENT

Evenimentul

Publicația online ReporterIS vine cu o nouă serie de dezvăluiri din „fieful” viceprimarului Gabriel Harabagiu, despre care jurnaliștii susțin că face lobby puternic pentru un schimb scandalos de terenuri în favoarea lui Cristin Zămosteanu.

”Un apartament de 33.000 de euro a fost cumpărat de soacra viceprimarului cu doar 19.760 de euro.  Apartamentul cu o cameră este cel mai ieftin din tot blocul aflat vizavi de Palas, pe str. Zimbrului. Achizițiile la 25 mp s-au făcut la prețuri între 30.000-33.000 de euro, iar Harabagiu a dat 19.760 de euro. Apartamentul e luat pe numele soacrei, cu banii jos, deși femeia declară venituri de abia 1.200 de lei/lună. Tot soacra a dat și 73.500 de euro pe drepturile succesorale pentru terenul de 1,5 ha de la Moara de Vânt. După ce-a luat apartamentul la „juma” de preț, Harabagiu se chinuie să-i rezolve un schimb de terenuri lui Zămosteanu, de pe urma căruia Primăria pierde terenuri de 8 milioane de euro, iar imobiliarul face profit de 25 milioane de euro. Conflictul de interese al viceprimarului Harabagiu este în acest caz penal”, notează jurnaliștii.

Mai mult, aceștia notează în ancheta pe care o puteți citi integral AICI, că pe 26 februarie 2016, socrii Țămboi, Maria și Viorel, au cumpărat un apartament cu o cameră în complexul Lazăr Residence, al omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Prețul, un chilipir: 19.760 euro pentru cei 25 mp, adică 790 euro pentru fiecare metru pătrat. La trei minute de mers pe jos până la Palas.

Două precizări ESENȚIALE

Din capului locului, două precizări importante. În primul rând, prețul de achiziție a fost cu 40% mai mic decât cel cu care s-au vândut apartamente similare în același imobil. Există contracte de vânzare-cumpărare și anunțuri de-acum doi ani care atestă că un apartament cu o cameră în Lazăr Residence s-a vândut cu prețuri cuprinse între 1.100 și 1.300 euro/mp. La aceste tarife, apartamentul ar fi costat între 27.500 euro și 32.500 euro.

Doi la mână, veniturile Mariei Țămboi din 2015 și 2016 nu pot justifica, sub nicio formă, nici măcar acești aproape 20.000 de euro. Spre exemplu, în 2015, Țămboi a câștigat doar câteva sute de lei lunar (Kemystar Consulting și Eco Ambalaje Recycle, două firme de familie) la care s-au adăugat alte câteva sute de lei din pensie. Aceeași situație și în 2016, cu diferența că în locul firmei de reciclare a fost New Bauen Build SRL.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *