Skip to content
" "
Iași Știri locale

ReporterIS dezvăluie cum apar vile și mașini de lux în proprietatea primarului Mihai Chirica: Bani pentru mama soacră

telegrafonline.ro

Familia primarului municipiului Iași, Mihai Chirică, a primit, în luna septembrie 2015, 80.000 de lei de la Auribusiness SRL, dezvăluie reporteris.ro. Aceasta era o firmă-fantomă manevrată de Dragoș Gafița, prietenul la cataramă al lui Chirica.

Potrivit ziariștilor ieșeni, Dragoș Gafița a virat 80.000 de lei, printr-o firmă paravan, în conturile Lacta Han Prod, societate a Mariei Popa, actuala soacră a primarului Mihai Chirica. Transferul s-a produs în luna septembrie 2015, când Chirica era pe val, primar interimar și toate instituțiile din Iași îi mâncau din palmă.

Gafița și Chirica au plecat vara aceasta, împreună, în concediu în insula grecească Creta, sejurul având loc între 30 iulie și 6 august.

Deci, bugetofagul Gafița, care a încasat în ultimii ani milioane de lei de la SC Servicii Publice SRL, societate a Primăriei, e conexat în mod absolut direct cu primarul Mihai Chirica. Furnizorul și primarul, mână în mână în lumea afacerilor și a plăcerilor.

”Mama-soacra i-a cumpărat primarului Mercedesul din imagine și una sau două vile (nu e clar) pe Platoul Însorit, cartierul firmei Conest. Maria Popa primea bani de la Gafița, apoi făcea cadouri ginerelui”, scrie reporteris.ro.

Astfel, în luna septembrie a anului 2015, firma ieșeană Auribusiness a virat aproape 80.000 de lei în conturile Lacta Han Prod. Suma exactă este de 79.587 lei. Firma de la care au plecat banii îi aparținea în acte lui Gianni Gherman, un interpus de-al lui Dragoș Gafița.

În perioada 2014-2016, Auribusiness a făcut livrări la Servicii Publice (SPI) în valoare de aproape 1 milion de lei. Viramentul de 80.000 de lei apare în actele oficiale ale Auribusiness, însă nu se știe care a fost contraprestația firmei Lacta Han Prod.

Gianni Gherman, patronul Auribusiness, nu a putut fi contactat în ciuda repetatelor încercări.
Această încasare de 80.000 de lei nu se regăsește în declarațiile pe care Lacta Han Prod le-a făcut către Finanțe.

Operațiunea este, în acest moment, suspectă de spălare de bani.

Puteți citi articolul integral aici.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *