Skip to content
Politică

Reprezentanții Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, însoțiți de doi parlamentari, discută cu prefectul judeţului despre criza minerilor din Valea Jiului

news.ro

Reprezentanii Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, însoțiți de doi parlamentari, s-au dus, luni, în audienţă la prefectul judeţului, Călin Petru Marian, pentru a discuta despre protestul minerilor care cer plata restanțelor salariale și despr măsuri de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

Discuții la prefectura Hunedoara, despre protestul minerilor

”Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a primit în această dimineaţă o delegaţie a angajaţilor de la Termocentrala Mintia. Din partea energeticienilor au fost prezenţi sindicalişti conduşi de Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea. Au participat la întâlnirea cu prefectul judeţului parlamentari ai A.U.R, George Simion şi Anamaria Gavrilă”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Prefecturii Hunedoara.

Membrii delegaţiei au transmis solicitările angajaţilor legate de plata restanţelor din salariu şi de stabilirea unui program de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara şi implicit a Termocentralei Mintia, astfel încât activitatea energeticienilor să poată continua şi după perioada în care Guvernul

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis solicitanţilor că toate aceste probleme se vor discuta marţi, la Ministerul Energiei unde va avea loc o întâlnire cu ministrul Virgil Popescu la care vor participa şi lideri sindicali din cadrul CEH şi reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene.

Protest al minerilor din Valea Jiului

Aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran și cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că guvernanții vor închiderea minelor din Valea Jiului deoarece au „o ură personală” față de mineri. „Este o indolenţă aproape criminală”, a mai spus Ciolacu.

Liderul social-democraților a ținut să puncteze că minerii nu cer salarii mărite, tot felul de beneficii și sporuri, ci pur și simplu să-și primească salariile pentru munca prestată. El a mai spus că sunt 3.300 de mineri în Valea Jiului și că acestora li se datorează 12 milioane de lei în tichete de masă și 8 milioane de lei în transport şi salarii restante.

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri”, a declarat Macel Ciolacu, duminică, la Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *