Skip to content
Comisia Europeană Economie Societate

Reprezentanţa CE în România organizează vineri o conferinţă privind recomandările specifice de ţară

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează vineri conferinţa cu tema „Semestrul european: Lansarea recomandărilor specifice de ţară pentru România”.

În cadrul evenimentului se vor prezenta şi discuta recomandările specifice de ţară (CSR) pentru România, publicate în 5 iunie 2019, în contextul Semestrului European şi al Strategiei Europa 2020.

La discuţii vor participa reprezentanţi ai Comisiei Europene şi oficialităţi din cadrul ministerelor implicate în semestrul european.

Comisia Europeană a avertizat pe 5 iunie că stabilitatea financiară din România a fost din nou sub presiune în 2018, din cauza unui set de iniţiative legislative ale Guvernului şi Parlamentului, după ani de eforturi continue de consolidare a sectorului financiar, informează agerpres.ro.

De asemenea, forul comunitar arăta că noua Lege a pensiilor, adoptată de Parlament în decembrie 2018, ar putea genera riscuri de sustenabilitate a finanţelor publice. Punctul de pensie, principalul indicator folosit pentru indexarea pensiilor, este prevăzut să crească cu 15% din septembrie 2019 şi cu 40% din septembrie 2020.

Comisia a adresat pe 5 iunie un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 şi sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *