Skip to content
Politică

Reprezentanți ai Parlamentului din Mexic, în vizită la CCIR

ccir

O delegație formată din reprezentanți ai Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane a fost primită luni de către Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Delegația a fost condusă de către Victor Giorgana, președinte al Comisiei de Relații Externe a Parlamentului mexican, conform unui comunicat remis redacției PSnews.ro.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a susținut că instituția pe care o conduce își manifestă disponibilitatea în ceea ce privește relațiile comerciale dintre România și Mexic, având în vedere că pe plan extern activează ca promotor al companiilor românești care doresc să intre în competiție pe plan internațional.

„CCIR încurajează companiile românești să acceseze piețele non-UE, pentru a crește și diversifica exporturile, care în prezent merg preponderent spre piața Uniunii Europene. De asemenea, CCIR promovează în mod constant dezvoltarea mărcilor autohtone care să genereze o valoare adăugată cât mai mare pentru export”, a spus Daraban.

Victor Giorgana a menționat că România este o piață de mare interes pentru Mexic, având în vedere reglementările Uniunii Europene elaborate în baza Acordului de Asociere Economică, Armonizare Politică și Cooperare.

„Mexicul este în plin proces de indenficare de noi piețe internaționale cu care să consolideze relații comerciale și economice, în contrapondere cu dependența economică pe care o are fața de statele din America de Nord”, a spus Victor Giorgana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *