Skip to content
Economie

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România vor să se întâlnească cu Dăncilă şi Teodorovici

News.ro

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) anunţă că vor merge, săptămâna viitoare, la Guvern, pentru a se întâlni cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluţii pentru ieşirea din riscul de faliment al administraţiei publice locale, potrivit News.ro.

Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) s-a reunit, vineri, la Suceava, la întâlnire participând şi primari ai municipiilor din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Vest Oltenia.

La reuniune au fost discutate problema bugetelor aprobate de autorităţile publice locale pentru anul 2019 şi demersurile întreprinse de AMR către Guvern cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuţiei după primul trimestru, se arată într-un comunicat de presă transmis de AMR.

Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând şi în acest an constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecinţă, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuţie cu primul-ministru şi cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a găsi soluţii să rezolvăm ieşirea din riscul de faliment al administraţiei publice locale, în special pentru municipii„, a declarat preşedintele AMR, Robert Sorin Negoiţă, citat în comunicat.

De asemenea, a fost dezbătut impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim care va fi aplicat pentru folosirea spaţiilor publice, cu hotărârea de a se iniţia o discuţie aplicată asupra acestei situaţii şi funcţie de rezultatul acestei discuţii, eventual, o acţiune în instanţa de contencios-administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *