Skip to content
Politică

Reprezentanții din turism cer politici fiscale de susţinere a activităţilor turistice fiscalizate

Fiscalitatea excesivă din sectorul turism ne reduce competitivitatea pe o piaţă internaţională care se bate pentru turişti şi care aplică politici fiscale de susţinere a turismului de incoming, afirmă Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Într-un interviu Agerpres, Lucia Morariu a declarat că fiscalitatea afectează atât preţul final pentru turist, cât şi dorinţa investitorului de a mai investi în turism. Pe de altă parte, preşedintele ANAT estimează că nivelul evaziunii fiscale este de 40% în sectorul de turism. Cei mai mulţi străini călătoresc în România în interes de afaceri şi provin, majoritar, din ţările membre ale Uniunii Europene.

„Este nevoie să aplicăm politici fiscale de susţinere a activităţilor turistice fiscalizate, cum ar fi cota TVA redusă (9%) pentru pachete care includ, nu numai cazare şi mic dejun, ci şi cazare şi orice alte servicii suplimentare legate de serviciul de cazare, cu condiţia de a fi vândute sub forma de pachet turistic, sau susţinerea reducerilor de contribuţii pe salarii pentru personalul angajat în turismul sezonier”, a spus preşedintele ANAT pentru Agerpres.

1 comentariu la “Reprezentanții din turism cer politici fiscale de susţinere a activităţilor turistice fiscalizate

  1. Doamna este bun manager doar pentru Eximtur,
    Ca pentru turismul romanesc nu se vede.
    ANAT ar trebui curatat de grupurile de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *