Skip to content
Societate

Reprezentanţii HoReCa cer redeschiderea restaurantelor la interior din 1 septembrie, cu restricţii

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele HORA, Dragoş Petrescu, afirmă că reprezentanţii HoReCa au cerut premierului să fie deschise restaurantele la interior din 1 septembrie, cu restricţii. „Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm”, spune el, precizând că se aşteaptă decizia CNSU pentru a se vedea care dintre propunerile privind regulamentul au fost acceptate.

Dragoş Petrescu a spus, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu reprezentanţii Guvernului, că se doreşte ca restaurantele să poată funcţiona şi la interior, de la 1 septembrie, dar cu restricţii. „Deci nu vorbim de relaxare, ci vorbim de funcţionarea restaurantelor în spaţiile interioare, cu restricţii„, a spus el, precizând că „există anumite zone, acolo unde poate creşte incidenţa de număr de infectări, şi în acele zone activitatea restaurantelor ar putea fi restricţionată, în funcţie de specificul evoluţiei epidemiologice„.

" "

„Noi am solicitat astăzi premierului să deschidem la data de 1 septembrie, deci nu mai aşteptăm niciun număr. La nivel naţional este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ţinut sub control”, a afirmat el.

El a spus că la discuţie au paritcipant şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, „însă cu toţii am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, inclusiv dl Arafat, inclusiv dl Nelu Tătaru, în anumite condiţii„. „Evident, aşteptăm decizia Comitetului (Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – n-r.) de mâine şi aşteptăm să vedem care din propunerile noastre vor fi acceptate în privinţa regulamentului„, a adăugat Petrescu, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *