Skip to content
Europa

Reprezentanții spitalelor din Paris, îngrijorați că virusul s-ar putea răspândi accelerat în următoarele luni: „Această variantă nouă a COVID-19 este mai infecțioasă”

twitter

Raspandirea noului coronavirus in Franta ar putea sa se accelereze rapid in lunile urmatoare din cauza aparitiei unei variante mai contagioase, au avertizat miercuri doi reprezentanti ai spitalelor din Paris, sporind temerile impunerii unei al treilea lockdown in aceasta tara, transmite Reuters.

Seful sectiei de boli infectioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, si directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atentia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusa infrastructura medicala.

Precedentele doua lockdown-uri puse in practica de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situatiilor in care spitalele sa fie coplesite de pacientii cu COVID-19.

„Stim ca aceasta varianta a virusului se raspandeste mult mai rapid si, mai presus de orice, este mai infectioasa. Asadar, da, credem ca ea va schimba dinamica pandemiei in saptamanile urmatoare”, a declarat Laborde pentru postul BFM TV.

Raspandirea acestei variante, detectata prima data in Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania si Irlanda sa reintroduca lockdown-uri stricte.

Numarul pacientilor cu COVID-19 internati la terapie intensiva in Franta a crescut consecutiv in ultimele zece zile, pana la 2.839 marti, o evolutie fara precedent dupa inceputul lui noiembrie, cand tara a intrat in al doilea lockdown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *