Skip to content
Politică

Reprezentanților USR le surâde decizia CCR: Se deschide calea pentru organizarea referendumului pentru Fără Penali în Funcții Publice

psnews.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, miercuri, că  se poate organiza referendum, în data de 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare.

Reprezentanții USR  au afirmat că datorită acestei hotărâri, va fi posibilă organizarea unui referendum pe Justiție sau pentru ”Fără Penali în Funcții Publice”.

Curtea Constituțională a României a decis astăzi că se poate organiza referendum în ziua alegerilor europarlamentare de pe 26 mai. În acest moment se deschide calea pentru organizarea referendumului pe justiție, sau pentru Fără Penali în Funcții Publice. Avem toată încrederea că președintele Klaus Iohannis va organiza acest referendum fundamental pentru România.

De astăzi avem toate șansele ca pe 26 mai, românii să poată vota nu doar pentru alegerile europarlamentare dar și pentru #FaraPenali, pentru ca infractorii să nu mai distrugă România”,  au scris reprezentanții USR pe facebook.

Pe 17 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarea acesti legi. Mai exact, este vorba despre legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală care a fost transmisă de Parlament pentru promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Şeful statului a argumentat, în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale, că o asemenea normă legislativă care interzice organizarea unei consultări populare odată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare încalcă prevederile constituţionale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *