Skip to content
Politică

Reprezentantul Jandarmeriei explică ultimele proteste: Aș face apel la raţiune

Cap Limpede
" "

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei vine cu explicații în legătură cu protestele din ultimele două zile, în contextul în care în mediul online au circulat mai multe poze cu jandarmi violenți.

Georgian Enache a afirmat că unele dintre lozincile din stradă sunt ”mesaje fără discernământ” și ar putea să rău nu doar instituțiilor, ci și cetățenilor. În plus, reprezentantul jandarmilor face apel la rațiune și le cere protestatarilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, conform Digi24.ro.

" "
" "

În ultimele ore, în mediul online au apărut multe explicații a ceea ce s-a întâmplat aseară în piață, explicații dintre cele mai false, dar care atingeau o coardă sensibilă a opiniei publice. Aș face apel la raţiune și aș explica ce s-a întâmplat aseară, făcând apel la raţiune. Aseară am avut o manifestație publică pe care n-a interzis-o nimeni. Au fost niște incidente, dar aș pune întrebarea de la ce au pornit. Era nevoie, oare, la ora 18, când erau 200 de oameni, de blocarea unei artere mari? Cred că nu. În momentul în care orice structură face recomandări, ia măsuri pentru a limita efectele manifestațiilor, cetățenii trebuie să respecte aceste măsuri? Cred că da”, a spus Georgian Drăgan.

Întrebat dacă era nevoie de prezența scutierilor la protest, Drăgan a spus: „Unii dintre protestatari sunt nervoși și când văd caii jandarmeriei, acele echipe antitero, al căror rost nu-l mai explic, având în vedere contextul internațional. E o manifestație la care sunt mii de oameni. Trebuie să luăm măsuri astfel încât oamenii de aici, care sunt nemulțumiți, să fie în siguranță, dar și ceilalți locuitori, care au aceleași drepturi și plătesc instituția asta, să le asiguri acele drepturi.”

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *