Skip to content
Politică

Reprezentantul minorității evreiești în Parlament, despre derapajul Olguței Vasilescu: Este complet inacceptabil!

Deputatul Silviu Vexler, reprezentant al minorităţii evreieşti în Parlamentul României, reacționează dur după derapajul șefei de campanie a Vioricăi Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu. Social-democrata a declarat sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate că „Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare„, aluzie la declarația prezidențiabilului PNL conform căreia el se află în război cu PSD, scrie B1.

În acest context, Silviu Vexler scrie, într-o postare pe Facebook, că este inacceptabil ca un demnitar al statului român să folosească astfel de formulări, „trivializând” o perioadă întunecată a istoriei.

Deputatul a mai precizat că este ”nepermisă” asimilarea ”Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității”.

Din nou, observ cum un politician român folosește un element din cea mai cumplită perioadă a istoriei umanității și îl trivializează prin utilizarea într-un context nepotrivit.

Doamna Lia Olguța Vasilescu putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită.

Este complet inacceptabil ca un înalt demnitar al Statului Român să folosească astfel de formulări. Trivializarea acestei perioade întunecate din istorie, care reprezintă o suferință ce nu poate fi descrisă în cuvinte, este un element deosebit de periculos.

Nu pot să accept, indiferent de moment și context, gestul nepermis de asimilare a Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității – comandanții lagărelor de concentrare.

Toate încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești, relațiile cu Statul Israel, memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, ca elemente în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze.

«Orori care s-au întamplat la Auschwitz ori Sobibor, în câmpurile de la Bug, prin deportările din Transnistria, pogromurile ori trenurile morții nu cred că au vreun verb, în vreuna din limbile pământului, care să poată exprima prejudiciul pe care l-au adus umanității însăși»”, a scris Silviu Vexler pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *