Skip to content
Politică

Reprezentantul societății civile în CSM, Victor Alistar, intervenție-FULGER după anunțul DIICOT: Trebuie să ne gândim la oameni!

Reprezentantul societății civile în CSM Victor Alistar, contactat de PSNews, a oferit o scurtă declarație cu privire la anunțul procurorilor DIICOT.

Amintim că procurorii DIICOT au anunțat că se alătură celorlalți magistrați și își vor suspenda activitatea începând de mâine și până pe data de 8 martie, între orele 8 și 12.

”În primul rând, trebuie să ne gândim la justițiabili. În al doilea rând la cei care fac plângeri sau care sunt victimele unor infracțiuni de natura DIICOT. Este o decizie pe care trebuie s-o vedem, dar dacă e vorba de încetări de activitate, atât la instanțe cât și la parchete, trebuie să ne gândim la oameni, la justițiabili. 

Celelalte chestiuni se rezolvă pe mecanismele instituționale de dialog. 

Chestionat în legătură cu anunțul deciziei Curții de Apel Brașov de începere a revocării Liei Savonea, Alista a subliniat:

”Tehnic vorbind, este nevoie de un cvorum al mai multor curți de apel pentru ca procedura să se declanșeze. Este mult mai complicat” a mai spus el.

DETALII AICI: Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov inițiază procedura de revocare din CSM a Liei Savonea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *