Skip to content
Politică Republica Moldova

Reprezintă ACUM alternativa politică pentru moldoveni? Nicolae Negru: Pe unioniști asta i-a dezamăgit!

Nicolae Negru

Joi , 20 decembrie, a avut loc evenimentul „100 de ani de presă românească” organizat de PSNews, cu sprijinul Primăriei Capitalei și Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

În acest context, jurnalistul din Republica Moldova, Nicolae Negru, a acordat un interviu pentru redacția PSNews.ro. Una din temele abordate a ținut de alternativa politică pe care o au cetățenii Republicii Moldova la actuala guvernare. Concret, Nicolae Negru a conturat tabloul politic de la Chișinău și a scos în evidență principalii actori politici.

„Scena politică din Republica Moldova arată în felul următor: pe partea stângă este Partidul Socialiștilor care este orientat spre Rusia și noi considerăm că Dodon și conducerea formațiunii politice reflectă interesele statului rus. Este un partid pro-rus și poatre chiar rus într-un fel. În centru se află actuala guvernare care a spus că va fi Pro-Moldova deși nu abandonează parcursul european, nu anulează Acordul de Asociere cu UE. Pe partea dreaptă avem un bloc electoral format din Platforma DA și Partidul Acțiunea Socială (PAS), formațiuni politice care se declară în opoziție cu guvernarea și cu Partidul Socialiștilor și care se consideră autentic proeuropeni, adică luptă pentru valorile europene și pentru dezoligarhizarea Republicii Moldova sau scum spun ei scoaterea instituțiilor statului de sub capturarea de către oligarhul Plahotniuc. Mai există și câteva partide unioniste care au zis că renunță la campania electorală și îndeamnă alegătorii să voteze pentru acest bloc electoral format din PAS și Platforma DA’, a transmis jurnalistul.

Totodată, chestionat dacă alternativa politică pentru cetățenii Republicii Moldova o reprezintă blocul politic format din PAS și Platforma DA, jurnalistul a atras atenția că o parte din alegătorii unioniști sunt cumva dezamăgiți de alternativa pe care o oferă aceste partide și există riscul ca mulți cetățeni să stea acasă la alegeri și să nu voteze.

Pe-o parte din alegătorii unioniști asta i-a dezamăgit. Ei ar fi vrut să aibă în Parlament o forță politică care să îi reprezinte nemijlocit. Electoratul unionist fiind în creștere s-ar putea întâmpla ca cei dezamăgiți să stea acasă și să nu se ducă la vot. Este un pericol deoarece electoratul de stânga este mai activ întotdeauna și atunci automat șansele socialiștilor cresc. Cu toate acestea, cărțile nu au fost aruncate toate și vom vedea ce se va mai întâmpla pe scena noastră politică”, a conchis Nicolae Negru în exclusivitate pentru PSNews.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *