Skip to content
Politică

Republica Moldova, apel către NATO pentru retragerea militarilor ruși din Transnistria

Ministrul moldovean al Apărării Anatol Şalaru a cerut ajutorul NATO în eforturile de a obţine retragerea contingentului rus din Transnistria, potrivit unor surse de la Ministerul moldovean al Apărării, citate de romaniatv.net.

Ministrul moldovean al apărării, Anatol Şalaru, a declarat la Varşovia, pentru Radio Europa Liberă, că în discuţiile pe care le-a avut în marginea summitului, a cerut sprijin din partea Alianţei pentru ca Rusia să îşi retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova şi misiunea rusa de menţinere a păcii in regiunea transnistreana sa fie înlocuită cu o misiune civila, cu mandat ONU.

Ministrul Apărării a spus că Moldova va ține cont de solicitarea Italiei de a dubla efectivele moldovenești în cadrul misiunii KFOR din Kosovo, NATO fiind interesată de trimiterea mai multor medici în această operaţiune.

Ministrul Şalaru a amintit şi despre „acţiuni destabilizatoare” ale Rusiei în Moldova şi de nevoia ca țările din regiune, care nu sînt membre ale NATO, să fie sprijinite de Alianța Nord Atlantică în efortul lor de a combate ceea ce el a numit „acţiuni de razboi hibrid” din partea Rusiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *