Skip to content
Politică

Republica Moldova are un nou premier. Acesta și-a publicat notele din școală pe Facebook

Republica Moldova are în sfârșit un prim-ministru după ce Valeriu Strelet a fost acceptat de președintele Nicolae Timofte. Șeful statului l-a delegat pe Strelet, deputat PLDM și cofondator al partidului, să formeze un nou Guvern.

După ce fostul premier, Chiril Gaburici, și-a dat demisia ca urmare a unui scandal de proporții legat de falsificarea notelor și a diplomelor de studii, noul prim-ministru și-a publicat pe pagina de Facebook fotografii a tuturor diplomelor. „Pentru a nu lasa loc pentru suspiciuni sau supozitii, anexez diplomele de studii si un CV mai actualizat. Scoala medie din satul meu natal am absolvit-o in 1987, cu medalie de argint, fapt pentru care voi ramane mereu recunoscator profesorilor mei”, a scris Strelet alături de fotografiile cu diplomele sale.

Potrivit CV-ului său, Strelet a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii de Stat din Republica Moldova (USM) cu media 9,22, obtinand titlul de istoric, profesor de istorie. Ulterior, în 2005, a obtinut diploma de licenta de la Academia de Studii Economice a Republicii Moldova (ASEM), unde a absolvit Facultatea de Economie Generala si Drept cu media generala 9,34. El a fost licentiat in drept, cu specializarea drept in economie.

In 1993, Strelet a fost profesor de politologie si istorie a culturii la Liceul Roman-Francez „Gh. Asachi” din Chisinau, in perioada 1994-1995 a fost seful sectiei de publicitate la Fondul de Investitii pentru Privatizare CAIS, iar din 1996 si pana in 2003 a fost director general al societatii cu raspundere limitata Bioprotect.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *