R.Moldova: Au fost stabilite criteriile cu privire la persoanele care nu pot candida la alegerile locale

Sursa foto: Comisia Electorală Centrală
Sursa foto: Comisia Electorală Centrală

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) din Republica Moldova, reunită în şedinţă miercuri dimineaţă, a stabilit criteriile cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie şi posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel, informează Moldpres, Newsmaker, Deschide.md şi Noi.md.

Autorităţile nu vor accepta ca „grupările criminale să continue să submineze procesele democratice” în Republica Moldova, a declarat premierul moldovean Dorin Recean, în deschiderea şedinţei cabinetului de miniştri în contextul adoptării deciziei CSE, afirmând că autorităţile vor interveni prompt şi hotărât ori de câte ori va fi necesar.

„Curtea Constituţională a decis a ieri (marţi – n.r.) individualizarea criteriilor de restricţionare a drepturilor unor cetăţeni, inclusiv de a participa la alegerile locale. Am observat că grupările criminale s-au bucurat că va exista un vid legislativ şi asta le va permite să-şi perpetueze efortul de a submina procesele democratice, de a frauda alegerile. Ei, iată, nu le-a ieşit. Prin decizia CSE de astăzi dimineaţă au fost stabilite criterii care nu le vor permite acestor grupări criminale să exploateze vidul legislativ”, a declarat Recean.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: