Skip to content
Politică

Republica Moldova: Democraţii strâng semnături pentru demiterea lui Dodon pentru “trădare de patrie”

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) a anunţat luni că iniţiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de „trădare de patrie, finanţare ilegală din exterior a Partidului Socialiştilor (PSRM) şi de uzurpare a puterii în stat”, informează Radio Chişinău.

Democraţii îi solicită lui Igor Dodon să demisioneze şi îl acuză de tentativă de lovitură de stat împreună cu PSRM şi blocul ACUM.

Pentru a-şi pune în aplicare planul de vânzare a ţării, Igor Dodon împreună cu socialiştii şi Blocul ACUM au întreprins o tentativă de lovitură de stat’, se arată într-un comunicat de presă al PDM.

Democraţii moldoveni mai subliniază că această campanie a fost lansată „pentru a realiza cerinţele celor care au protestat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale” de la Chişinău.

În centrul Chişinăului a fost organizat duminică un miting pentru susţinerea Partidului Democrat, formaţiunea lui Vlad Plahotniuc, persoanele sosite în Piaţa Marii Adunări Naţionale scandând ”Noi suntem poporul. Dodon e trădătorul”, ”PDM”, ”Moldova!”. Manifestanţii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale să susţină Partidul Democrat şi să protesteze faţă de coaliţia PSRM-ACUM au votat o declaraţie prin care cer demisia preşedintelui Igor Dodon şi alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti – câştigătorii alegerilor – şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea, conform agerpres.ro.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *