Skip to content
R. Moldova

Republica Moldova: Preţul chiriei în incinta Casei Presei va fi micşorat

youtube.com

Instituţiile media din Republica Moldova vor avea posibilitatea să închirieze spaţii la preţuri mai mici în incinta Casei Presei, dar şi a altor clădiri administrate de Guvern. Un ordin în acest sens a fost semnat de către secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, transmite IPN, scrie adevarul.ro.

Decizia vine ca urmare a mai multe sesizări din partea presei, cu referire la preţurile exagerate pentru închirierea spaţiilor, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizaţi de către mai multe posturi mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele şi noi în sfârşit să avem presă liberă, fără a i se pune beţe în roate”, a declarat secretarul general al Guvernului în cadrul unei şedinţe cu responsabilii din acest domeniu.

Andrei Spînu a mai spus că până acum sursele de informare în masă închiriau spaţii aplicându-se coeficientul maxim de piaţă, de 1,5. Ordinul emis prevede micşorarea coeficientului la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locaţiune între sursele media şi Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova. Responsabilă de executarea ordinului este Direcţia administrare patrimoniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *