Skip to content
Opinii & Analize

Resetarea jocului politic: cheia unui nou mandat pentru Iohannis

Parlamentul României a devenit tot mai des, din păcate, ringul bătăliilor politice. Cel mai recent episod s-a consumat nu mai devreme de marți, la ședința solemnă organizată de Parlament cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO și a 70 de ani de la înființarea NATO.

Cel care a dat tonul, de această dată, a fost nimeni altul decât președintele României, Klaus Iohannis, ce și-a expus din nou dezamăgirea față de actualul Guvern, care, atenție!, tot de el a fost pus în urmă cu mai bine de 1 an. Preț de câteva minute, Iohannis a fost protagonistului unui show aplaudat, pe de o parte, de parlamentarii opoziţiei, și huiduit, pe de altă parte, de parlamentarii Puterii, care nu au ezitat mai apoi să-l „pălmuiască” pe șeful statului pentru că ”și-a permis să strice” un asemenea moment.

În toată această nebunie la care sunt nevoiți să asiste milioane de români, și-așa chinuiți de nevoi, taxe și minciuni, un lucru este lesne de înțeles: Iohannis pare a parcurge destinul lui Lear. Zestrea sa electorală, atât de bogată la nivelul anului 2014, atunci când a câștigat alegerile prezidențiale, a început să se împartă între PNL, pe de o parte, și rezistenții USR-iști, PLUS, pe de altă parte.

Iohannis, acest Lear al politicii românești, a înțeles că dacă nu se va dezmorți și va porni mai devreme la război, șansele să fie ”devorat„ în 2019 sunt din ce în ce mai mari. Doar că președintele s-a trezit într-un moment în care România răsuflă din ce în ce mai greu. Într-un moment în care buzunarele românilor sunt tot mai ciuruite, iar scumpirile se țin în lanț. Într-un moment în care totul o ia la goană: prețuri, rate, chirii.

Ieșirile tot mai virulente în ultima perioadă ale lui Klaus Iohannis, cel care va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2019 nu sunt deloc la întâmplare. Iohannis, acest Lear al politicii românești, strigă adunarea: vrea să știe câți curteni credincioși mai are, care să îl însoțească pe timp de furtuni și să îl păzească de fulgere. Iar referendumul este un prim prilej bun de a vedea asta. Românii tânjesc după un tătuc care să îi bage în seamă.

Întrebarea este: va reuși Klaus Iohannis, acest Lear al politicii românești, să resusciteze România, în prag de alegeri? Va reuși Klaus Iohannis să iși mențină moștenirea, sau se va uita de pe margine la masa bogaților?

Un lucru e cert: nici bancurile, glumele și cuvintele grele aruncate în ograda ”armatei roșii” nu vor salva o țară ce merge înainte doar prin grija unor milioane de anonimi plătitori de taxe. Niște anonimi dezgustați care își mai aruncă ochii din când în când la ringul bătăliilor politice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *