Skip to content
Politică

Restaurantul lui Dan Trifu, amicul lui Nicușor Dan, extins după metoda lui „Câine”

cetateanul.net

Restaurantul Trifoiaș, din Parcul „Orășelul Copiilor”, condus din umbră de Dan Trifu, unul dintre activiștii lui Nicușor Dan, s-a extins ilegal pe domeniul public după aceeași stratagemă folosită și de afaceristul Mihai Mitrache, zis „Câine”.

Nicușor Dan și asociația sa „Salvați Bucureștiul” au sărit în apărarea lui Mitrache atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat restaurantul construit ilegal în Parcul „Orășelul Copiilor”.

Legal, patronul Trifoiaș riscă acum să pățească la fel ca și Câine – să rămână sub cerul liber în „Orășelul Copiilor”.

Dan Trifu: Lupul, paznic la oi?

Dan Trifu, vicepreședintele Asociației Eco-civica și Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul, au încercat să blocheze proiectul parcării de lângă Palatul Copiilor, edificat de Primăria Sectorului 4.

Argumentul lor comun, era unul clar: NU e legal să contruiești în parc!”. Chiar dacă, în fapt, nu era vorba de parc, ci de un teren viran de lângă parc, așa cum au stabilit ulterior instanțele sesizate de cei doi „polițiști” ai spațiului verde.

Nu același principii se aplică însă și când e vorba de ei. Presa a dezvăluit că tocmai Dan Trifu și-a tras cârciumă chiar în Parcul „Orășelul Copiilor”. Și mai grav este că restaurantul, trecut pe numele socrului, a fost extins ilegal pe domeniul public. Axact la fel cum a procedat și afaceristul Mihai Mitrache cu Restaurantul „Le Medieval”, apărat cu dinții de deputatul Nicușor Dan, cu riscul de a fi cercetat penal pentru trafic de influență, potrivit cetateanul.net.

Extindere ilegală pe spațiul verde

La vedere, restaurantul „Trifoiaș” (ghiciți de unde vine numele) e patronat de socrul lui Dan Trifu, În realitate, activistul este cel aflat la „butoane”, fiind surprins conducând stabilimentul.

Dan Trifu, Nicușor Dan

La fel ca în cazul lui Restaurantului Le Medieval, patronat de Câine, „Trifoiaș” s-a extins pe domeniul public din parc mai ceva ca o plăcintă țigănească. Concret, și „Trifoiaș” a obținut autorizație de construire de la Piedone, pe care a încălcat-o însă când a extins restaurantul ilegal. Vom reveni cu detalii edificatoare.

Acum, patronii „Trifoiaș” se judecă cu Primăria Sectorului 4, care i-a somat să intre în legalitate. Nu este exclus așadar ca scenariul „Le Medieval” să se repete. Cu siguranță însă că Nicușor Dan nu va mai îndrăzni să sune pe nimeni ca să oprească demolarea. Altfel, procurorii l-ar putea acuza de infracțiuni în formă continuată.

Metoda lui Mitrache: „Ai 80 mp, te întinzi pe aproape 400!”

Nicușor Dan

Mihai Mitrache, zis „Câine”, „fratele lui Nicușor Dan” așa cum se laudă afaceristul, a ridicat ilegal în „Orășelul Copiilor” restaurantul Le Medieval, demolat în primăvară de Primăria Sectorului 4. Cum s-a ajuns aici?

Inițial, în locul restaurantului ridicat de „Câine”, era o căsuță de 80 mp. Aceasta a aparținut înainte de anul 1998 companiei Librării SA, care apoi a vândut-o altor persoane fizice. Mihai Mitrache a intrat în posesia căsuței în anul 2004.

În 2011, Mitrache a mansardat clădirea, fără autorizație, susțin autoritățile, și a solicitat înscrierea în evidențele fiscale. Pentru ca primăria să nu-i demoleze mansarda de 42 mp, afaceritul a pretins că așa a cumpărat clădirea. Asta cu toate că în documentele cadastrale și în contractul de vânzare-cumpărare nu se pomenea de nicio mansardă.

În 2012, Mihai Mitrache a trecut imobilul, în acte, surorii sale – Silvia Mitrache. Peste noapte, locul mansardei a fost luat de un etaj în toată regula. Tot fără autorizație de contruire au mai apărut un balcon și o tereasă de 25 mp, întinsă ilegal pe domeniul public.

Dan Trifu, Nicușor DanMitrache, afaceristul căruia îi ia partea Nicușor Dan, și-a extins restaurantul peste copaci

În 2013, primarul Cristian Popescu Piedone a emis o autorizație de construire dubioasă pentru „recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”, beneficiarul fiind firma Medieval Select SRL, administrată de Mihai Mitrache.

Deși legea nu permitea decât construcții provizorii pe spațiul verde, rezultatul a fost o clădire în toată regula, cu o suprafață desfășurată de 378 mp.

Ulterior, Mihai Mitrache a trecut construcția pe numele soacrei, Paula Popescu, pentru a evita plata taxelor datorate statului. Afaceristul și membrii familiei sale au reușit, prin complicitatea funcționarilor de la Evidența Persoanei, să-și facă buletine pe adresa din parc.

Atunci când Primăria Sectorului 4 l-a somat să intre în legalitate, Mitrache a reclamat „abuzul” în instanță și a apelat la „fratele” Nicușor. Deputatul activist a intervenit în proces, prin asociața sa „Salavați Bucureștiul”, de partea lui Mihai Mitrache.

Ulterior, în spațiul public a apărut înregistrarea unei convorbiri telefonice între un funcționar al Primăriei Sectorului 4 și Nicușor Dan. Deputatul a intervenit pur și simplu pentru ca autoritățile locale să nu demoleze construcția ridicată integral în Parcul Orășelul Copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *