Skip to content
Politică

Restaurația lui Nicușor Dan. Arhitectul Bold se întoarce la pupitrul ilegalităților

PS news

Adrian Bold este noul arhitect șef al Capitalei, potrivit surselor PS News. Acesta a fost concediat, atât de fostul primar Sorin Oprescu, cât și de primarul Gabriela Firea, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu. În cei 12 ani cât a fost arhitect-șef al Capitalei, Adrian Bold a ajuns de mai multe ori în atenția presei și a societății civile, semnătura sa regăsindu-se pe proiecte de urbanism controversate, iar unul dintre acestea este și Cathedral Plaza.

În anul 2005, în condițiile în care se cunoștea de 4 ani poziția Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) împotriva proiectului, Adrian Bold, arhitectul șef al Capitalei și Ioana Balaurea (Chiliman), șef serviciu în Primăria Capitalei, semnau în două variante „oficiale” avizul Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului nr. 14/39/20.07.2005, având ca obiect avizarea PUZ – zona Catedralei Sfântul Iosif, beneficiarul avizului fiind SC Millennium Building Development SRL.

Cele două variante, aparent oficiale, purtau același număr de înregistrare şi aceeaşi dată, dar conțineau coeficienți urbanistici diferiți. Prima variantă purta ștampila Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) și prevedea POT max = 46%, 4S+P+18-19E, în timp ce varianta a doua, fără ștampila CGMB prevedea POT max = 53%, 4S+P+18+etaj tehnic. Încă nu se știe care a fost motivul pentru care Adrian Bold a fost atât de disponibil să semneze alături de Chiliman două variante de aviz cu același număr de înregistrare și aceeași dată, dar cu coeficienți urbanistici diferiți și care din cele două avize ar putea sta la baza legalizării Cathedral Plaza. Bold ar fi adus Municipalității la acea vreme un prejudiciu de 300.000 de dolari.

Anunțul că Bold este noul arhitect șef al Capitalei este cu atât mai surprinzător cu cât Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei declara în 2016 că o prioritate a mandatului său o reprezintă demiterea arhitectului şef al Capitalei.

“Va fi demis foarte, foarte repede, în câteva săptămâni. E o promisiune fermă. Adrian Bold a semnat zeci, poate sute de documente ilegale”, spunea Nicușor Dan.

PS News a încercat să afle de ce Nicușor Dan nu și-a menținut promisiunea făcută în 2016, ba din contră, l-a repus pe Adrian Bold pe poziția de arhitect șef al Capitalei, însă edilul nu a răspuns solicitării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *