Restricții de cantitate la cumpărare impuse de mari lanțuri de magazine în Ungaria

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mari lanțuri de magazine, precum Auchan și Spar, au introdus sau, de la caz la caz, au decis să mențină în Ungaria, după expirarea schemei de plafonare a prețurilor, restricții de cantitate la cumpărare, ca răspuns la cererea mare din partea clienților.

LISTA limitărilor: zahăr granulat – 2 kg, făină de grâu – 5 kg, lapte UHT 2,8% – 2 litri, ulei de gătit floarea soarelui -2 litri, piept de pui – 2 kg, ouă – 36 bucăți.

Prețul ouălor a scăzut puternic în Ungaria într-o singură zi, de la 63 la 45 forinți cutia de 10 bucăți, după ce Guvernul a introdus, pe rând, o serie de măsuri pentru a încerca să reducă inflația, de la plafoane de preț la promoții obligatorii și, mai nou, un sistem de monitorizare a prețurilor online.

Autoritatea de Concurență a spus că acest lucru arată că sistemul de monitorizare a prețurilor va continua să „protejeze familiile maghiare de creșterile de prețuri după 1 august, contribuind astfel la diminuarea inflației”.

Potrivit ultimelor date, numărul de vizitatori unici pe platforma online de monitorizare a prețurilor a depășit deja 750.000 persoane, care au descărcat și au interacționat cu site-ul de aproximativ 52 de milioane de ori. Schema de plafonare a prețurilor din Ungaria s-a încheiat astăzi, după 17 luni.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Citește și: