Skip to content
Dolj Politică

Rețea PSD, reținută de procurori pentru contrabandă cu țigări: Viceprimar de Dolj, încătușat

Viceprimarul comunei Poiana Mare (judeţul Dolj), Cristian Ologu, a fost reţinut de procurori în urma unor percheziţii. Alături de el au fost ridicaţi Marius Afrenie, vărul viceprimarului din Calafat, şi alţi doi prieteni. Toţi sunt suspectaţi că făceau contrabandă cu ţigări.

De la vârsta de 20 ani, Cristian Ologu este preşedintele uneia dintre cele mai puternice organizaţii de tineret a PSD. Din 2016 se află în fruntea Primăriei Poiana Mare.

Peste 200.000 de lei, mii de euro şi dinari sârbeşti, sute de cartoane folosite la ambalarea ţigărilor în pachete, utilaje pentru confecţionarea aţigaretelor, toate au fost găsite în urma a 11 percheziţii domiciliare. Procurorii şi poliţiştii au descins în locaţiile vizate împreună cu mascaţii.

„În cursul zilei de 18 martie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în localităţile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare şi Cetate, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu tutun şi producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competentă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalaţii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kg tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea ţigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 10 role din foiţă de staniol, 96 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum şi sumele de 207.945 lei, 8.555 euro şi 2.330 de dinari sârbeşti.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 2 bărbaţi de 28 şi 54 de ani, din Poiana Mare şi 2 tineri de 21 şi 25 de ani, din Ghidici, care urmează să fie prezentaţi în cursul acestei zile instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă“, au arătat poliţiştii, scrie adevarul.

Vestea că mascaţii au ajuns la poarta viceprimarului Cristian Ologu s-a răspândit imediat în comună. „Auzirăm că aveau fabrică ilegală de ţigări, nu ştim mai multe. Văzurăm multe maşini şi poliţişti”, au declarat localnicii. De asemenea, alţi doi bărbaţi de 41 şi 61 de ani din Cetate şi Seaca de Câmp sunt cercetaţi în stare de libertate de poliţişti. La activităţile desfăşurate au participat şi poliţişti din cadrul Secţiilor 9 şi 10 Poliţie Rurală Cetate şi Poiana Mare, Serviciul Criminalistic, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Încătuşaţi, cei patru suspecţi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Calafat. Aceştia au dispus ca Marius Afrenie şi Gheorghe Maiuru, de 25, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Ghidici, să fie cercetaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Viceprimarul Cristian Ologu, în vârstă de 28 de ani, şi Ion Jianu, de 51 de ani, ambii din Poiana Mare, vor fi şi ei cercetaţi în stare de libertate. Primarul comunei Poiana Mare susţine că a aflat de acuzaţiile aduse vicelui în ziua percheziţiilor. „Nu ştiu ce să vă spun. Am auzit şi eu că a fost reţinut. Viceprimarul Cristian Ologu este în concediu, nu am apucat să vorbim”, a declarat Marin Vintilă, primarul comunei Poiana Mare.

2 comentarii la “Rețea PSD, reținută de procurori pentru contrabandă cu țigări: Viceprimar de Dolj, încătușat

  1. Acest viceprimar a fost folosit fără sa aibă vreun avantaj. În spatele contrabandei cu tigari din dolj sta familia afrenie din comuna ghidici cărora li se mai zice Fram care au mașini scumpe BMW x5 modelul nou serial 7 model nou și multe case luate pe numele apropiaților au o vila la selgross în Craiova și se lauda ca au milioane de euro din contrabanoapte din serbia catalan afrenie este seful

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *