Skip to content
Politică

Rețineri importante la APIA de către procurorii DNA

Rețineri importante la APIA de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Astfel, directorul general al APIA, Gheorghe Dorel Benu, adjunctul său, Melinda Klara Kerekeș și un șef de serviciu au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore, potrivit profit.ro.

Potrivit procurorilor DNA, conducerea Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) a acordat contracte de 26 de milioane de euro, unei firme din Bulgaria, cu toate că știa că aceasta nu îndeplinește condițiile legale. Compania urma să livreze APIA făină și ulei ce trebuiau împărțite persoanelor defavorizate, printr-un program derulat din fonduri europene. Produsele nu au mai fost livrate niciodată.

Mai mult, notează DNA, deși societatea din Bulgaria nu și-a respectat obligațiile asumate prin contractele încheiate, directorii APIA au aprobat plata, în avans, a banilor, către un cont deschis la o bancă cipriotă, ce nu era menționat în documente.

Directorul general al APIA, Gheorghe Dorel Benu, este acuzat de abuz în serviciu și spălare de bani, în vreme ce adjuncta sa, Melinda Klara Kerekeș de instigare la comiterea acestor infracțiuni. DNA l-a pus sub acuzare și pe șeful Serviciului Direcția Măsuri de Piață din cadrul APIA, Anton Giminadis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *