Skip to content
Politică

Retrocedările făcute de Iohannis, verificate de ANRP

Retrocedările făcute de Klaus Iohannis în ultimii ani vor fi verificate de ANRP. Este vorba, printre altele, de retrocedarea Palatului Bruckenthal, a anunţat şeful Autoritatăţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor.

În ultimii ani, licee, şcoli, grădiniţe şi chiar Filarmonica din oraş au ajuns în proprietatea Forumului Democrat al Germanilor din România, condus de cel care a semnat retrocedările: Klaus Iohannis. Palatul Brukenthal a ajuns la Biserica Evanghelică, potrivit Antena 3.

Şeful Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, George Băeşu, spune că există informaţii că multe dintre retrocedări s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

Coincidenţă sau nu, în perioada în care licee, şcoli, grădiniţe şi chiar filarmonica din oraş au ajuns în proprietatea Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Iohannis făcea parte din acest for. FDGR a devenit oficial succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German printr-o sentinţă a Judecătoriei Sibiu.

Şeful ANRP spune că, dacă se vor constata nereguli în ceea ce priveşte retrocedarea unor clădiri de patrimoniu, va cere retragerea dreptului de proprietate.

2 comentarii la “Retrocedările făcute de Iohannis, verificate de ANRP

  1. Invelit frumos , ca o ciocolata nemteasca ( sursa principala–pentru achizitionare primei case ) ne zambeste frumos–stimatul candidat . Totusi ,echipa lui de zgomote pot ascunde la nesfarsit adevarata fata a lui IOHANNIS ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *