Skip to content
Politică

Retrocedările lui Iohannis, verificate de Corpul de control al Guvernului

Retrocedările făcute de primarul Sibiului și candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, vor fi verificate de Corpul de control al Guvernului, informează Antena 3.

Inspectorii Corpului de Control al Guvernului au fost trimişi în Sibiu, pentru a verifica mai multe retrocedări făcute în anul 2010, atunci când Klaus Iohannis era atât primar al Sibiului, cât şi preşedinte al comisiei pentru retrocedări a municipalităţii

Inspectorii au suspiciuni legate de unele dosare prin care fie au fost retrocedate proprietăţi în natură, fie foştii proprietari sau cei care au cumpărat drepturile litigioase au fost despăgubiţi financiar. Unele dosare ar fi fost întocmite eronat sau sumele acordate de Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor au fost prea mari, transmite România TV.

Dosarele ar fi din anul 2010, când preşedinta Autorităţii Natţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) era Crinuţa Dumitrean.

În urmă cu o săptămână, ANRP a anunţat că retrocedările făcute de Klaus Iohannis în ultimii ani vor fi verificate. eful Autorităţii, George Băeşu, a precizat că este vizată şi retrocedarea Palatului Bruckenthal, care a ajuns la Biserica Evanghelică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *