Skip to content
Politică

Retrospectivă 2018. Alfred Bulai decapitează scena politică românească: Avem o țară care nu are treabă cu lumea reală

Unul dintre politicienii care au oferit pentru PSNews o retrospectivă a anului 2018 a fost sociologul Alfred Bulai, prodecan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA.

Concret, scoiologul a specificat faptul că a fost un an plin de probleme din punct de vedere politic, un an în care România s-a conecentrat mai ales pe probleme legate de justiție, în condițiile în care are milioane de alte probleme.

Sunt extrem de multe lucruri care pot fi menționate, de la ofensiva PSD-ului împotriva DNA, la criza DNA, pierderea multor atuuri pe care le avea președintele, practic, spre finalul anului a început să reacționeze și încă nu este foarte clar ce intenție ar avea domnul Iohannis. Au fost mai multe crize în PSD, domnul Dragnea cam iese din de pe scena politică, pe măsură ce a trecut timpul s-a tot îndepărtat de problemele sale cu justiția. Asistăm practic la o Românie care nu are treabă cu lumea reală, mă refer la România politică. O Românie politică ce are probleme legate de justiție, fără să își dea seama că are milioane de alte probleme, mult mai grave din punctul meu de vedere.

Din punctul meu de vedere stategia a fost una destul de bună, pe problema justiției și chiar pe probleme persoanle ale domnului Dragnea în condițiile în care Opoziția altă treabă nu a avut decât să cadă în această plasă și să discute doar despre temele acestea în condițiile în care, România, slavă Domnului are milioane de alte probleme. Au fost proteste, dispute, o acutizare a luptei politice, a scenei media, o isterizare a societății, dar care, în societate nu este drept văzută din perspectiva problemelor reale pe care le are și mai degrabă, disputele sunt la nivel simbolic, care contează, dar care, defapt rezolvă marile noastre probleme ca societate, ca țară.

Am scăpat de Centenar, slavă Domnului, am avut noroc, scăpăm noi și de președinție în următoarele șase luni, că nu murim. Sigur, nu vom obține nimic ca țară, dar de mult nu mai avem aceste pretenții. 2018, a fost un an în care partidele politice au avut probleme serioase, mai ales Opoziția, cu o concentrare delirantă a Puterii pe teme care nu au legătură cu administrarea reală a țării și atunci, Dumnezeu cu mila”, a declarat în exclusivitate pentru PSNews, Alfred Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *