Skip to content
Politică

Reuniune CRU al UDMR la Miercurea Ciuc: se pune la cale congresul din 2019 al formațiunii

cugetliber.ro

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR se va reuni, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, pe ordinea de zi aflându-se pregătirea alegerilor europarlamentare, precum şi stabilirea detaliilor congresului UDMR care va avea loc cel mai probabil anul viitor, în februarie, şi la care vor fi alegeri pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.

CRU se va reuni de la ora 10.30 la Miercurea Ciuc, iar pe ordinea de zi a reuniunii se află raportul politic al preşedintelui UDMR, adoptarea deciziilor referitoare la Congresul de anul viitor al Uniunii şi pregătirea alegerilor europarlamentare, potrivit news.ro.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, în 21 septembrie, după şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii, că anul viitor, în februarie, va fi ales preşedintele Uniunii, în cadrul congresului care va avea loc, probabil, la Cluj, data şi locul desfăşurării congresului urmând să fie stabilite la şedinţa CRU din 13 octombrie.

„Pe 13 octombrie vom avea un CRU la Miercurea Ciuc, unde vom decide data şi locul congresului de anul viitor, în februarie şi propunerea noastră este să fie la Cluj. Vom decide criteriile pentru europarlamentare, pentru cei care vor fi candidaţii noştri şi criteriile şi agenda pentru alegerile noastre interne, fiindcă anul viitor, la congres, vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte, se termină mandatul de patru ani”, declara Kelemen Hunor.

El a mai afirma că deocamdată nu e momentul potrivit să spună dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *