Skip to content
Internațional

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după moartea a 33 de militari turci în regiunea Idlib

facebook ONU
" "

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă, vineri seară, după moartea a 33 de militari turci în regiunea Idlib, informează news.ro.

AFP precizează că reuniunea a fost cerută de SUA, Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Estonia şi Republica Dominicană.

" "
" "

Treizeci şi trei de soldaţi turci au fost ucişi şi 32 răniţi, joi seară, într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib, în urma căruia Rusia a anunţat vineri că trimite două nave de război, iar Grecia că îşi consolidează paza la graniţele cu Turcia.

Rusia, aliatul-cheie al Siriei şi al preşedintelui Bashar al-Assad, a spus că trupele turce operau alături de luptătorii jihadişti când au fost atacate de forţele siriene şi a negat că propriile forţe aviatice au fost implicate în luptele din zona Behun.

Forţele guvernamentale, susţinute de Rusia, încearcă să recupereze regiunea Idlib de la rebelii care sunt sprijiniţi de Turcia. Atacul aerian de joi seară a venit după ce rebelii au preluat controlul asupra oraşului Saraqeb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *