Skip to content
Internațional

Reuniune de urgenţă a NATO după ce zeci de soldaţi turci au fost ucişi într-un atac aerian sirian

faecebok NATO

Ambasadorii la NATO ai statelor membre ai organizaţiei se vor reuni vineri pentru consultări legate de evoluţia situaţiei din Siria, la cererea Turciei, în baza Articolului 4 al Tratatului Alianţei, a anunţat secretarul general Jens Stoltenberg, după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi joi într-un atac aerian sirian în regiunea Idlib, transmite Reuters.

„Astăzi, Consiliul NATO se reuneşte la cererea Turciei pentru consultări în baza Articolului 4 al Tratatului fondator de la Washington al NATO, cu privire la situaţia din Siria”, a transmis Stoltenberg pe Twitter.

Conform Articolului 4 din Tratat, orice stat aliat poate solicita ţinerea de consultări în situaţia în care consideră că îi sunt ameninţate integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea.

Jens Stoltenberg a avut joi seară o discuţie telefonică cu ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, scrie agerpres.ro.

Secretarul general al NATO a condamnat loviturile aeriene oarbe ale regimului sirian şi aliatului său rus’ în provincia siriană Idlib şi a lansat un apel la „detensionare”, după moartea a cel puţin 33 de militari turci în bombardamente atribuite de Ankara Damascului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *